Bekk / UX cup

December 10, 2014

UX Cup er et skolemesterskap i konseptutvikling og brukeropplevelse som arrangeres av BEKK. Over 100 deltagere fra 6 skoler konkurrerte om finaleplass i november, og etter en intens og imponerende kvalifiseringsrunde gikk 6 lag videre. Sunniva, William og Felix var teamet fra Westerdals ACT som kom til finalen.   

” Konkurransen var i utgangspunktet forbeholdt masterstudenter i Interaksjonsdesign, men for første gang fikk Westerdals 3. års studenter lov til å melde seg på. Det er en prestisjefylt konkurranse, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til å delta. I tillegg er dette en sjelden mulighet til å være i kontakt med reelle arbeidsmiljøer i Oslo. Og ikke minst, en utrolig god erfaring å ta med seg videre”,  sier William.

“Jeg tenkte det kunne være morsomt med en utfordring. I den første runden var det mer fokus på konsept enn design, og å utfordres til å lage originale konsepter og presentere dette er jo en stor del av designprosessen! I og med at vi kun hadde to timer på oss, fikk vi virkelig kjenne hvordan det er å presse kreativiteten. Jeg tror at teknologi kan bidra til å gjøre budskap sterkere. Dette er kanskje noe vi har lite fokus på Westerdals, sammenlignet med de andre skolene vi konkurrerte mot. Blant de andre gruppene var det mange løsninger med utgangspunkt i ny teknologi. Noen av ideene var veldig morsomme og inspirerende, men jeg tror en fare med teknologi kan være at man henger seg opp i alt det kule man kan gjøre, framfor hva man egentlig vil oppnå. Vi har ikke fått noen begrunnelse for hvorfor vi kom videre, men jeg tror det kan skyldes at vi presenterte en realistisk løsning med gode tanker i bunn. Det er utrolig å se hva man kan få til når man er i rett modus. Det var en veldig god og leken stemning, og inspirerende å se hvordan studenter fra andre de andre skolene tenker. Jeg anbefaler alle å delta til neste år!”, sier Sunniva.

Teamet fra Westerdals ser frem til en spennende finale på Vippetangen siste helgen i januar.